Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Κέικ με Λωτούς



Υλικά

4 μικροί Λωτοί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1κ.γ. κανέλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού νερό χλιαρό
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση
  1. Καθαρίζω τους Λωτούς από τα σπόρια και τη φλούδα και τα βάζω στο μουλτι
  2. Χτυπάω στο μουλτι τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
  3. Προσθέτω στα αυγά το λάδι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τους λωτούς το ξύσμα και το χλιαρό νερό
  4. Σιγά-σιγά προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια
  5. Τα βάζω σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου