Υλικά
4 μικροί Λωτοί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1κ.γ. κανέλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού νερό χλιαρό
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Καθαρίζω τους Λωτούς από τα σπόρια και τη φλούδα και τα βάζω στο μουλτι
- Χτυπάω στο μουλτι τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
- Προσθέτω στα αυγά το λάδι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τους λωτούς το ξύσμα και το χλιαρό νερό
- Σιγά-σιγά προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω συνέχεια
- Τα βάζω σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου