ΥΛΙΚΑ
4 Αυγά
200γρ Ζάχαρη
230γρ Φαρίνα
4 Μήλα
Κανέλα
Ξύσμα Λεμονιού ή Πορτοκαλιού
Βούτυρο ΜΟΝΟ για την φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια στάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη,κανέλα και ξύσμα στα μήλα .
Χτυπάμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα προσθέτω και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού !
Βουτυρώνω πολύ καλά την φόρμα και βάζω μια στρώση κρέμα και μια στρώση μήλα και επαναλαμβάνω άλλη μια στρώση κρέμα και απλά μια στρώση μήλα!
Ψήνω για 30-40 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει χωρίς υπολείμματα ζύμης.
Tips [ - Εγώ πρόσθεσα και σταγόνες σοκολάτας και στα μήλα και στο τέλος.
- Μείωσα την ζάχαρη και πρόσθεσα και λίγο μέλι στα μήλα.
- Η συνταγή μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα όπως αχλάδια,ροδάκινα, κυδώνια και γενικά φρούτα που δεν είναι ζουμερά.
- Μπορείτε αντί για σταγόνες σοκολάτας να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα!]
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου